sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

leikki/lepopaikka lapsosille

Esikoinen on tässä jo tovin pyytänyt, että laitettaisiin pari vuotta kaapissa seisonut teltta olkkariin ja tuossa tovi sitten toteutin vihdoin herran toiveen. Mielestäni teltta oli aika ankean näköinen ja kaipasi jotain, että olisi viihtyisämmän näköinen.



(Kovasti oli juniorilla teltassa ihmettelemistä, vaikka olikin äiteen mielestä ankean näköinen :D )



Ja siitähän minä keksin hyvän syyn tuhlata jämälankoja (mikä ihana tunne, kun vihdoin saanut kaikenmaailman epämääräiset nyssykätkin tuhottua :D ) 
Elikkäs päätin ensin virkata sinne muutaman tyynyn. Sitten ajattelin että olisi kiva jos sielläkin olisi matto (ja siihen varsinkin saisi hyvin tuhlattua jämälankoja) Halusin että tulisi aika nopsaa valmista ja saisi käytettyä paljon erilaisia lankoja, niinpä virkkasin kuutta lankaa kerrallaan numero kympin virkkuukoukulla. Aina kun yksi lanka loppui yritin katsella tilalle suht samanpaksuisen, mutta olin sitä mieltä ettei yhtään haittaa vaikka lopputulos ei ihan tasainen ole.


Välillä meni kyllä aikaa selvitellä lankoja, kun menivät keskenään solmuun, mutta yllättävän vähän loppujen lopuksi menivät solmuun.


Siinä on ensimmäinen tyyny aluillaan. Virkkasin pyöreän pohjan, jonka jälkeen virkkasin pari kerrosta reunoja ja päättelin. Ja sitten samankokoinen kansi, kun tyynyn pohja on.
 

Tyynyyn leikkasin sisuksen ohuesta pikkupatjasta, josta on ollut joskus tarkoitus tehdä lattiatyyny. Nyt on ainakin tyynyjä tehty siitä :) Piirsin vähän mittoja..


.. ja sitten leikkasin..


.. virkkasin pohjan ja kannen kiinni toisiinsa.


Ja voila, valmis tyyny.


Ja koska meillä oli juhannuksena täällä paljon porukkaa, niin juniorilla riitti sylittelöjöitä, joten tyynyjä valmistui muutama lisää :)

 
  
Eikös näytäkki heti paljon viihtyisämmältä :)


Lankoja sain tosiaan käytettyä vaikka kuinka paljon. Olen joskus äitini luota raahannut monta pussilista erilaisia lankoja, joita hän ei enää käytä. Hän kun tykkää eniten kutoa villasukkia vauvanvaatteita, niin ei hänellä ollut enää käyttöä noille monillepussukoille. Sieltä löytyi todella paljon erilaisia epämääräisiä nyssyköitä, joista ei ollu mitään tietoa, mitä lankaa edes olivat ja sitten oli villalankaa, akryylilankaa, puuvillalankaa ja vaikka mitä. Piti räpsästä vyötteistä muutama kuva, ihan mulle tuntemattomia nimiä joillakin langoilla, ei taideta enää valmistaa:D


Oli hauska katsella langanvyötteistä myös mistä ostettu ja minkä hintasia ovat olleet. Aika paljon oli Anttilasta ostettuja ja sitten muutama oli halpa-hallista. Hinta oli alle 10 markkaa kaikissa.


Löytyykö muilta vanhoja lankoja kätköistään? :D

4 kommenttia:

  1. Vähänkö hieno keksintö, vautsi :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä idea käyttää kaikki vanhat jämälangat pois! Tällä tekniikalla voi aika helposti piilottaa jopa rumimmat värit muiden joukkoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvin katosi tonne värien sekaan muutama hieman epämiellyttävä väri :D

      Poista